Sałatka z pęczakiem i jarmużem z sosem łososiowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Sałatka warstwowa z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 100 g pęczaku (jeden woreczek )
    4 liście jarmużu
    4 jajka ( ugotowane na twardo )
    125 g żółtego sera ( radamer wędzony )
    duży pomidor
    cebulka ze szczypiorkiem

    sos:
    pasta z łososia ( 2 x 92 g ) ( Pastella - Lisnera )
    300 g jogurtu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z pęczakiem i jarmużem z sosem łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu dokładnie umyć , wykroić grube części i drobno posiekać. Jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidor pozbawić skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem też drobno posiekać. Zrobić sos łącząc podane składniki.
  • 2. W naczyniu układać warstwy wg kolejności:
    pęczak,
    jarmuż,
    jajka,
    ser,
    te warstwy zalać sosem i na wierzchu ułożyć pomidora i cebulkę.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Sałata Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować