Sałatka z rukolą i pęczakiem

4.5 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g sałaty rukola
    100 g kaszy pęczak z makaronem i groszkiem zielonym ( torebka )
    czerwona papryka
    2 małe cebulki czerwone
    czerwona fasola z puszki
    2 łyżki oleju lnianego
    2 łyżki octu jabłkowego
    łyżka płynnego miodu lipowego
    pieprz czarny świeżo mielony
    szczypta chili
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mix kaszy z makaronem i groszkiem ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Umytą, osuszoną rukolę pokroić drobniutko. Fasolę z puszki przepłukać na sicie. Cebulkę pokroić w drobne piórka. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w małe kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki. Dokładnie pomieszać. Dodać olej lniany, ocet jabłkowy, płynny miód, pieprz czarny świeżo mielony, chili, sól do smaku. Ponownie pomieszać i zajadać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Sałata Kasza pęczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować