ryby w sosie ananasowo-pomidorowym

4.49 (154 ocen)

  • 5 godz. 20 min

idealne połączenie ryby w sosie słodko kwaśnym

  • 5 godz. 20 min

Składniki:

  • Ryby:
    • Ok 1 kg filetów z ryby np flądry
    • Mąka
    • 3 jajka
    • Bułka tarta
    • Olej do smażenia
    • Sól, pieprz
    Zalewa
    • 1 puszka ananasów
    • Po małym słoiku 200g koncentratu pomidorowego i keczupu pikantnego
    • 2 szklanki soku ananasowego
    • 5 średnich cebul
    • Sól, pieprz,
    • 2 łyżki cukru
    • 4-5 łyżek octu
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Sosy

Ryby w sosie ananasowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby pokroić na kawałki (ok 5 na 5 cm ), osolić i opieprzyć.
    Rybę otoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na złocisty kolor.
  • 2. Cebule pokroić w piórka.
  • 3. Cebulę doprawić solą i pieprzem, podsmażyć ją na oleju. Dodać do tego 2 szklanki wody i sok z ananasów( 2 szklanki plus sok z puszki) gotować na małym ogniu ok 5 min. Do garnka włożyć ananasy pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy, keczup i cebulę z zalewą. Zagotować. Dodać ocet, cukier, doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Rybę zalać letnią zalewą. Włożyć na 3- 4 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Koncentrat pomidorowy Ryby Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować