Ryby w sosie ananasowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby pokroić na kawałki (ok 5 na 5 cm ), osolić i opieprzyć.
Rybę otoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na złocisty kolor.
2.Cebule pokroić w piórka.
3.Cebulę doprawić solą i pieprzem, podsmażyć ją na oleju. Dodać do tego 2 szklanki wody i sok z ananasów( 2 szklanki plus sok z puszki) gotować na małym ogniu ok 5 min. Do garnka włożyć ananasy pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy, keczup i cebulę z zalewą. Zagotować. Dodać ocet, cukier, doprawić solą i pieprzem.
4.Rybę zalać letnią zalewą. Włożyć na 3- 4 godz do lodówki.
Komentarze