Ruloniki z mielonego nadziewane warzywami

4.5 (150 ocen)

  • 20 min

Przyrządzam je, gdy znudzą nam się tradycyjne kotlety mielone.

  • 20 min

Składniki:


  • 50 dag mięsa mielonego
    2 marchewki
    2 ogórki konserwowe
    2 płaty papryki konserwowej
    szczypiorek
    cebula
    bułka czerstwa
    suszona pietruszka
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ruloniki z mielonego nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekaj. Razem z bułką odciśniętą w mleku dodaj do mielonego. Wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i pietruszką. Wymieszaj na gładką masę.
  • 2. Marchewki umyj, ugotuj, obierz. Paprykę i ogórki osusz na ręczniku papierowym. Razem z marchewką pokrój na paseczki. Szczypiorek posiekaj.
  • farsz na ruloniki 3. Masę mięsną rozpłaszcz na dłoni. Na masie rozłóż po porcji ogórka, papryki i marchewki. Posyp szczypiorkiem. Farsz obtocz mięsną masą tworząc rulonik.
  • ruloniki smażymy na gorącym oleju 4. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż ruloniki na wolnym ogniu po parę minut z każdej strony. Podawaj z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować