Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Świetne i na przyjęcie dla dorosłych, i dla dzieciaków.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser żóły: 8 plastrów
    - kiełbasa krakowska sucha: 8 plastrów
    - Jajko: 2 sztuki
    - rzodkiewka: 4 sztuki
    - szczypior: 1 pęczek
    - majonez: 1 łyżka
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy z łupinek.Drobniutko siekamy. Szczypior i rzodkiewki myjemy. Szczypior siekamy, rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pokrojonych jajek.Dodajemy też majonez. Solimy i pieprzymy.
    Zawijamy w plasterek sera nieco pasty jajecznej. Następnie taką roladkę owijamy w plaster kiełbasy. Spinamy wykałaczką. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy np. pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować