PIECZARKI NADZIEWANE PASTĄ JAJECZNĄ

5 (186 ocen)

BARDZO SMACZNE:)))

Składniki:

  • 20 dag.pieczarek
    3 jajka gotowane
    1 jajko surowe
    1 łyżka bułki tartej
    1 ugotowana marchewka
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    jajko i bulka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Pieczarki nadziewane pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Z pieczarek wyjąć ogonki.Ugotowane jajka rozgnieść widelcem ,dodać jajko surowe,pokrojoną w kostkę marchewkę,pokrojoną natkę pietruszki,bulkę tartą i przyprawy,wyrobić.Faszerować pieczarki następnie panierowac i smażyć jak schabowe.

Porady

Pozostałe ogonki równiez mozna pokroić,przyprawić i przesmazyć i dodac do masy jajecznej. Pieczarki smaząc na tłuszczu należy posolić.Aby w pieczarkach zmieściło sie jak najwięcej farszu należy je przed faszerowaniem lekko "wyskrobać"w miejscu gdzie był ogonek. Podawą z suróweczka i ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować