Rolada rybna

4.9 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

zdrowa i smaczna

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1.30 kg filetów rybnych, u mnie z dorsza
    1 bułka namoczona w mleku, potem osączona na sitku
    1 duża cebula pokrojona w kostkę i zeszklona ze szczyptą cukru i przyprawa uniwersalna, na rozgrzanym oleju. Wystudzić.
    2 surowe jajka
    6 łyżek kaszy manny
    Ok. 4 łyżki bułki tartej
    Sok z połowy cytryny
    Posiekany koperek
    Pieprz kolorowy i cytrynowy
    Sól lub przyprawa uniwersalna
    Ok. 2 litry bulionu
    1 ugotowana marchewka
Wystaw ocenę:

4.9 (184 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Ryba

Rolada rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada rybna 1. W maszynce do mięsa zemleć razem : rybę, przesmażoną cebulę, marchewkę i osączoną bułkę.
    Wbić jajka, dodać koperek, kaszę, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić na jednolitą masę.
    Odstawić na kilka minut, aby kasza spęczniała.
    Wyrobić masę, uformować wałek, zawinąć go w lnianą ściereczkę, końce związać, ułożyć w szerokim garnku, zalać bulionem warzywnym.
    Gotować na małym ogniu ok. 45 minut.
    Pozostawić w wywarze do wystudzenia, potem wyjąć, schłodzić dokładnie.

Porady

taką roladę można pokroić w plastry i zrobić w galarecie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować