Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce

0 (0 ocen)

Chrupiące ciasto, słodkawy farsz cebulowy z orzechami włoskimi i soczyste mięso. Czy można chcieć czegoś więcej?

Składniki:

  • polędwica wieprzowa 450g
    sól, czarny pieprz
    masło klarowane do smażenia
    3 ząbki czosnku
    2 średnie cebule
    50g orzechów włoskich
    płat ciasta francuskiego
    jajko
    czarnuszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce 1. Polędwicę myjemy, oczyszczamy z bonek i doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce 2. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Nacieramy mięso. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i przesmażamy mięso ze wszystkich stron na złoto. Zdejmujemy z patelni i studzimy.
  • Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce 3. Na tej samej patelni szklimy cebule posiekane w piórka. Studzimy. Orzechy obieramy.

  • Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce 4. Płat ciasta rozwijamy i układamy na nim przestudzoną polędwicę. Na mięsie układamy cebulkę. Całość posypujemy orzechami włoskimi. Zawijamy ciasto pozostawiając łączeniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
    Pieczemy w 210 stopniach C przez około 20 minut (do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować