Placki z mięsem

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Są bardzo smaczne, robią furorę wśród gości.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 5 łyżek mąki kukurydzianej
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
    Farsz: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
    ● łyżka vegety
    ● cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, sałatę i pomidory myjemy. Ziemniaki obieramy,
    ścieramy na tarce i osączamy. Cebulę obieramy
    i siekamy. Wraz z jajkami i mąką dodajemy do ziemniaków.
    Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy
    na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  • 2. Robimy farsz: posiekaną cebulę mieszamy z mięsem,
    doprawiamy vegetą,
    pieprzem
    i solą. Formujemy
    płaskie kotlety.
    Smażymy
    z obu stron.
  • 3. Każdego kotleta
    wkładamy
    między 2 placki.
    Zapiekamy kilka
    minut w temperaturze
    180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować