Placki paprykowo-twarogowe

0 (0 ocen)

Pyszne i zdrowe placki z zielonej papryki i białego sera. Propozycja na posiłek, który można zajadać, będąc ograniczonym dietą bezglutenową. Polecam!

Składniki:

  • 1 duża zielona papryka (280g)
    1 większa czerwona cebula
    1 łyżka posiekanej mięty
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    250 g twarogu półtłustego 4%
    2 jajka
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    1/2 łyżeczki mielonych owoców kolendry
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
    cukier do smaku

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Przystawki Ser

Placki paprykowo-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki paprykowo-twarogowe 1. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i posiekać, dodać do papryki. Dołożyć zioła oraz ser, wsypać kolendrę, paprykę w proszku i pieprz cayenne. Następnie wbić jajka i wsypać mąkę. Całość dokładnie wymieszać, następnie doprawić do smaku.
  • Placki paprykowo-twarogowe 2. Na patelni rozgrzać olej, nałożyć porcje przygotowanej masy.
  • Placki paprykowo-twarogowe 3. Smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 16 średniej wielkości placków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować