Piknikowe kuleczki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z mintaja myjemy,usuwamy ewentualnie ości (jeżeli jeszcze są),posypujemy pieprzem,solą,wkładamy do blendera,miksujemy.Dodajemy bułkę kajzerkę (wcześniej namoczoną w wodzie,odciśniętą) oraz natkę pietruszki,ponownie miksujemy.
2.Z masy rybnej formujemy kulki,obtaczamy je w bułce tartej.
3.Na rozgrzanym oleju smażymy kuleczki rybne,około 3-4 minut z każdej strony,do uzyskania złotego koloru.Wykładamy na talerz.Kuleczki można podawać zarówno ciepłe jak zimne.Są przepyszne.Do tej przekąski świetnie pasuje słodko-ostry sos chili lub pesto z bazylii.Każdy jednak może wybrać swój ulubiony.Przekąska pyszna,niebanalna,każdy lubi takie małe co nieco na widelczyku;-)
Komentarze