Piknikowe kuleczki z mintaja

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój przepis na pyszne kuleczki rybne z pietruszką.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z mintaja: 400 gramów
    - pietruszka natka (siekana): 2 łyżki
    - bułka kajzerka (czerstwa): 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta
    - olej rzepakowy: 10 łyżek
    - bułka tarta: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Piknikowe kuleczki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety z mintaja 1. Filety z mintaja myjemy,usuwamy ewentualnie ości (jeżeli jeszcze są),posypujemy pieprzem,solą,wkładamy do blendera,miksujemy.Dodajemy bułkę kajzerkę (wcześniej namoczoną w wodzie,odciśniętą) oraz natkę pietruszki,ponownie miksujemy.
  • kulki rybne piknikowe 2. Z masy rybnej formujemy kulki,obtaczamy je w bułce tartej.
  • rybne kule 3. Na rozgrzanym oleju smażymy kuleczki rybne,około 3-4 minut z każdej strony,do uzyskania złotego koloru.Wykładamy na talerz.Kuleczki można podawać zarówno ciepłe jak zimne.Są przepyszne.Do tej przekąski świetnie pasuje słodko-ostry sos chili lub pesto z bazylii.Każdy jednak może wybrać swój ulubiony.Przekąska pyszna,niebanalna,każdy lubi takie małe co nieco na widelczyku;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować