Piknikowe roladki

  • wyświetlono: 829 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Roladki z chleba tostowego to ciekawa alternatywa dla zwykłych tradycyjnych kanapek.

anta19
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- chleb tostowy: 6 sztuk
- serek śmietankowy w plastrach: 6 plastrów
- szynka: 6 plastrów
- rzodkiewka długa: 1 pęczek
- ogórek kiszony: 1 sztuka
- masło: 60 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Piknikowe roladki

  • Piknikowe roladki1. Z chleba tostowego odkroić skórkę, a natępnie rozwałkować na cieńkie plasterki i posmarować masłem. Na każdej kromce ułożyć ser, szynkę, rzodkiewkę i ogórek pokrojony w długie słupki.
  • 2. Następnie każdą kanapkę zawinąć w rulon i ciasno owinąć folią. Włożyć do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aby po zdjęciu foli zachowały kształt zwiniętych roladek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimawiosnajesieńpiknikPRZYJĘCIE DLA DZIECIpiknik_ole

Komentarze

Podobne przepisy

Piknikowy zestaw dla dziecka

Dodane przez: mysza75

Piknikowy zestaw dla dziecka

Super zestaw na piknik dla niejadka,...

SZPINAKOWE BABECZKI Z SZYNKĄ I FETĄ

Dodane przez: suzana

PIKNIKOWE BABECZKI SZPINAKOWE Z SZYNKĄ I...

Mini przekąski świetnie sprawdzają...

Piknikowe serniczki z kabanosami

Dodane przez: beetle

Piknikowe serniczki z kabanosami

Wytrawne mini serniczki z serka...

Bułki piknikowe z pieczarkami, parówkami i serem

Dodane przez: Paulina1507

Bułki piknikowe z pieczarkami, parówkami...

Gdy za oknem nadal mamy pogodę...

Roladki z kurczaka

Dodane przez: Ania_ag

roladki

Podobne danie jadłam na urodzinach...

image-29fq8co

Dodane przez: emcia_k

Roladki bankietowe

Roladki są świetną przekąską. W...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE