Piknikowe roladki

3 (2 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki z chleba tostowego to ciekawa alternatywa dla zwykłych tradycyjnych kanapek.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb tostowy: 6 sztuk
    - serek śmietankowy w plastrach: 6 plastrów
    - szynka: 6 plastrów
    - rzodkiewka długa: 1 pęczek
    - ogórek kiszony: 1 sztuka
    - masło: 60 gramów
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Piknikowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piknikowe roladki 1. Z chleba tostowego odkroić skórkę, a natępnie rozwałkować na cieńkie plasterki i posmarować masłem. Na każdej kromce ułożyć ser, szynkę, rzodkiewkę i ogórek pokrojony w długie słupki.
  • 2. Następnie każdą kanapkę zawinąć w rulon i ciasno owinąć folią. Włożyć do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aby po zdjęciu foli zachowały kształt zwiniętych roladek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować