pikantny pasztet z marchewki i soczewicy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

gdy zostaną warzywka z rosołu można zrobić nie tylko sałatkę ale i pyszny pasztet

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 400 g ugotowanej i pokrojonej marchwi
    200 g ugotowanej czerwonej soczewicy
    1 cebula zeszklona na 2 łyżkach oleju rzepakowego
    1 średnia ugotowana i pokrojona pietruszka(ok 70 g)
    kawałek ugotowanego i pokrojonego selera (ok 50g)
    4 czubate łyżki płatków owsianych
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    2 łyżki suszonej zielonej pietruszki
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    1 łyżeczka białego pieprzu
    1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
    1/2 łyżeczki suszonego lubczyku-korzeń
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pikantny pasztet z marchewki i soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1qg4l1x 1. wszystkie składniki jak są zimne wkładam do dużej miski
  • 2. blenderuje i dokładnie mieszam
  • 3. wykładam do formy silikonowej
  • image-27ua7dr 4. piekę ok 75 minut góra dół 180 stopni aż ładnie się zarumieni

Porady

-pasztet jest pikantny jeżeli nie lubimy ostrych smaków dodajemy zdecydowanie mniej pieprzu -jeżeli wierzch zacznie za szybko rumienić się przykryj formę folią aluminiową i zdejmij ją 10 minut przed końcem pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować