Pierogi ruskie troche inaczej

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis na farsz dostałam od mojej cioci Irenki , która jest świetną kucharką!! Ja pierogi robię przy pomocy specjalnej formy , robi się je o wiele szybciej!!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 CIASTO
    0,5 kilo mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    gorąca woda
    szczypta soli
    2 FARSZ
    ok 0,5 kg sera białego
    6 ziemniaków
    duża cebula,ząbek czosnku
    2 łyżeczki kminku
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ruskie troche inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicy z mąki , oleju i wody (Ma być dość ciepła ale nie za gorąca) i szczypty soli zagniatamy gładkie ciasto , ziemniaki gotujemy , odcedzamy , przeciskamy przez praskę, dajemy do miski , następnie dodajemy pokruszony biały ser , cebule obieramy kroimy w kostke , szklimy na odrobinie oleju , dodajemy do masy , następnie przyprawiamy kminkiem ,solą , pieprzem , ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej ręką) . Ciasto rozwałkowujemy , wykrawamy krążki szklanką , nakladamy farsz , zlepiamy , gotujemy w osolonej wodzie , podajemy okraszone słoninką

Porady

Pierogi można okrasić zrumienioną cebulką na masełku!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować