Pieczony ŁOSOŚ z łuskami cukinii

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Tym łososiem zajadali się wszyscy na mojej komunii . Zrobiła go moja MAMA . ;))

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1. Łosoś cały
    2. sól , pieprz ,olej ,przyprawa do ryb
    3. cukinia mała 2 szt
    4.żelatyna
    5.Włoszczyzna , ziele angielskie , liść laurowy
    5.cytryna, sałata , papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Przekąski

Pieczony łosoś z łuskami cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć po solić po pieprzyć posypać przyprawą do ryby i upieć w piekarniku w temperaturze 160 st przez około 2 godz
    Upieczonego łososia ostudzić ułożyć go jak na największym talerzu lub lustrze .
    Kiedy łosoś będzie się piekł w miedzy czasie ugotować wywar warzywny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego . Tego wywaru musi być oko 1 litra . Na 1 litr wywaru dajemy 5 dag żelatyny . Cukinie kroimy w cienkie plastry następnie każdy plasterek moczymy w gęstniejącej żelatynie zaczynając od ogona , Dekorujemy cytryna , papryką , sałatą koprem lub według własnego uznania .
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować