Pstrąga w maślanym sosie migdałowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pstrąg jest wymyślony prze zemnie i moją mamę .

  • 40 min

Składniki:

  • 6 szt filetów pstronga
    0,5 śmietany 36 %
    4 łyżki soku z cytryny
    150 gram płatków migdałowych
    sól , pieprz biały , mąk, olej

    do dekoracji cytryna i tymianek

Pstrąga w maślanym sosie migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Fileta po solić , popieprzyć , oprószyć mąka i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    2.Zlać tłuszcz wlać na patelnie śmietanę i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie dodać sok cytrynowy, sól, pieprz .
    3.Na osobnej patelni przyrumienić płatki migdałowe.
    4.Rybę położyć na talerzu polać sosem i posypać płatkami migdałowymi .
    5.Całość udekorować tymiankiem, cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy