Pasztet z karpia

4.5 (195 ocen)

Pasztety rybne nie są tak popularne jak pasztety mięsne, podczas gdy są nie tylko pyszne, ale też zdrowe. Pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu. Przepis ten dostałam od mojej teściowej.

Składniki:

  • 1 karp (ok.1kg),
    2 jajka,
    ½ szklanki bułki tartej,
    ½ kostki roztopionego masła,
    3 łyżki kwaśnej śmietany,
    1 łyżeczka przyprawy do rym,
    1 łyżwczka gałki muszkatołowej,
    1 łyżeczka wegety,
    pęczek koperku,
    sól i pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia wyfiletować i zmielić, dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać na gładką masę.Wyłożyć do natłuszczonej blaszki wyłożonej pergaminem i piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować