Kotlety z karpia

4.48 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnej ryby. Doskonałe na piątkowy obiad, ale nie tylko. Można podawać np. z ziemniakami i surówką lub z pieczywem

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 świeży karp (ok. 1,2 kg),
    2 jajka,
    1 mała kajzerka ( namoczona w mleku i odciśnięta),
    3 ząbki czosnku (zgnieść przez praskę lub drobno posiekać),
    1 pęczek posiekanego koperku lub pietruszki,
    Sól, pieprz, przyprawa do ryb (opcjonalnie),
    bułka tarta o panierowania,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i wyfiletować. Następnie zmielić przez maszynkę 2 razy.
    Wszystkie składniki razem wyrobić na gładka masę, następnie uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować