PASZTET WIEPRZOWY Z PRAWDZIWKAMI

4.51 (181 ocen)

  • 2 godz.

Kolejny pasztet z mięsem wieprzowym i tym razem dodatkiem suszonych prawdziwków, świetnie aromatyzuje mięso

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,2 kg łopatki wieprzowej
    30 dag wątróbki wieprzowej
    50 dag boczku wieprzowego
    15 suszonych prawdziwków
    4 marchwie
    2 pietruszki
    1 cebula
    2 bułki czerstwe
    sól pieprz
    liście laurowe- 5 sztuk
    ziele ang- 6 ziaren
    pieprz ziarnisty- 6 sztuk
    1 szklanka rosołu w którym gotowało się mięso
Wystaw ocenę:

4.51 (181 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Pasztet wieprzowy z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy cała noc. Mięso, oprócz wątróbki układamy w garnku razem z warzywami. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok pól godziny, dokładamy suszone grzyby,po kolejnych pól godzinie dokładamy wątróbkę, gotujemy jeszcze 10 minut. Wyłączamy gaz. Studzimy mięso i warzywa oraz grzyby. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok godziny w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować