PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM

5 (174 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszne na ciepło lub zimno, najlepiej smakują do czerwonego barszczu:)

  • 30 min

Składniki:

  • Porcja na 4 sztuki:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    250 g pieczarek
    1 cebula
    4 plasterki szynki
    0,25kg żółtego sera
    1 łyżka masła
    1 jajko
    ketchup
    sól i pieprz
    bazylia
    oregano
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami,szyneczką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażamy 1. Pieczarki umyć, wyczyścić i pokroić na małe kawałki, cebulę pokroić, doprawić przyprawami (sól, pieprz, oregano, bazylia) i wszystko razem podsmażyć ok. 5 minut na łyżce masła.
  • układamy szynkę 2. Ciasto francuskie dzielimy na 4 równe wielkości prostokątów, końce ponacinać. Na środku każdego z prostokątów położyć plasterek szynki.
  • paszteciki 3. Następnie układamy pieczarki z cebulką,starty żółty ser i polewamy ketchupem.
  • paszteciki 4. Końce ciasta francuskiego nakładamy na siebie, tak powstaje pasztecik.
  • paszteciki 5. Smarujemy żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • paszteciki 6. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować