Pasteryzacja "na sucho"

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

przepis dostałam od koleżanki i polecam . Nie lubię pasteryzować na mokro :)

  • 60 min

Składniki:

  • przetwory według przepisu :)
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Pasteryzacja "na sucho" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Przygotowujemy przetwory według przepisu i przekładamy do czystych , wyparzonych słoików- zostawiając 2 cm od górnej krawędzi - zakręcamy,
    - słoiki ustawiamy na blaszce i wkładamy do zimnego piekarnika
    - ustawiamy piekarnik na grzanie góra i dół na 130 stopni i pasteryzujemy przetwory około 50 minut ( lub tyle ile jest podane w przepisie )
    - po wystudzeniu przetwory są gotowe.

Porady

Jeżeli obawiamy się , że słoik może pęknąć - wykładamy na blachę warstwę papieru do pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować