Ogórki małosolne po rosyjsku (na sucho)

  • wyświetlono: 2257 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Znacznie delikatniejsze niż te w zalewie, bardziej chrupiące i pięknie zielone.

IMG_20200519_112552
  • 6 porcje
  • 1440min
  • Łatwy

Składniki

6 średniej wielkości ogórków gruntowych,
łyżeczka soli,
1/4 łyżeczki gorczycy,
2 ząbki czosnku,
kawałek chrzanu,
duży baldachim kopru (lub średniej wielkości pęczek koperku)

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne po rosyjsku (na sucho)

  • 1. Ogórki dokładnie myjemy.
    Odcinamy końcówki.
    Czosnek kroimy na plasterki, chrzan na mniejsze kawałki.
    Do woreczka - najlepiej strunowego, wkładamy ogórki, zasypujemy solą, potrząsamy delikatnie, żeby rozprowadzić sól, a żeby woreczek nam nie przedarł się. Dodajemy pozostałe składniki.
    Zamykamy szczelnie pozbywając się nadmiaru powietrza.
    Wkładamy do lodówki na 4 godziny, po tym czasie wyjmujemy i trzymamy jeszcze 20 godzin w temperaturze pokojowej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórki małosolnePrzetworyogórki na sucho

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Dodane przez: joanna30

Ogórki małosolne

Już w dzieciństwie były to moje...

Ogórki małosolne

Dodane przez: anjaa

Ogórki małosolne

Dzielę się z Wami moim sposobem...

Ogórki małosolne.

Dodane przez: Słodko Słodka

Ogórki Małosolne

Pierwsze ogórki gruntowe zawsze...

ogórki małosolne

Dodane przez: Anitka0804

Ogórki małosolne

Kto jeszcze nie próbował robić...

ogórki małosolne po zalaniu solanką

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne

Mój przepis na ogórki małosolne.

OGORKI MAŁOSOLNE

Dodane przez: doris_donia

OGÓRKI MAŁOSOLNE

idealne do zjedzenia są po 2-3...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE