OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO

  • wyświetlono: 6120 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Nie zawsze jest gdzie zrobić ogórki małosolne, czasem brakuje słoja czy glinianego naczynia, z pomocą przychodzi woreczek foliowy, dzieki któremu przygotujemy w szybki sposób pyszne, zachowujące naturalny kolor małosolniaczki. Przepis z kuchni rosyjskiej

majka190382
  • 12 porcje
  • 10min

Składniki

1 kg ogórków gruntowych
1 kawałek korzenia chrzanu
1 liść chrzanu
2 liście wiśni
kilka gałązek koperku
1 łyżka soli
torebka foliowa

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO

  • 1. Ogórkom odcinamy końcówki. Przekładamy do torebki foliowej. Wrzucamy do
    środka wszystkie przyprawy, posypujemy solą,dobrze przemieszamy
    zawartośc w środku, zamykamy torebkę, odstawiamy do lodówki na ok 3-4
    godziny. Po tym czasie wyjmujemy odstawiamy na dobę w temp pokojowej.
    Ogórki wychodzą w smaku jak małosolne, ale zachowują swój ładny
    zielony kolorek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataOgórkiPrzetwory
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Dodane przez: joanna30

Ogórki małosolne

Już w dzieciństwie były to moje...

ogórki małosolne po zalaniu solanką

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne

Mój przepis na ogórki małosolne.

Ogórki małosolne

Dodane przez: AnetaSłużałek

Ogórki małosolne

Jak tylko ogórki gruntowe pojawiają...

Ogórki małosolne

Dodane przez: palinos

Ogórki małosolne

Jeśli zastosujecie się do poniższej...

Ogórki małosolne

Dodane przez: bogusia82

Ogórki małosolne

Uwielbiam ogórki małosolne, najlepiej...

image-0g4gw5d

Dodane przez: LenaGotuje

Ogórki małosolne

Na kanapkę i do pochrupania!