Naleśniki ananasowo jagodowe

4.5 (200 ocen)

naleśniki na słodko

Składniki:

  • 8 szk mleka
    1 szk wody gazowanej
    5 jajek
    1 łyżeczka soli
    1/3 szk oliwy
    7 szk mąki
    300 g twarogu
    1 puszka ananasów
    200 g jagód
    50 g cukru
    1 łyżka gęstej śmietany
    5 łyżek soku z ananasów
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki ananasowo jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.
    Odstawić na 20 minut.
    Smażyć na patelni cienkie placki na złoty kolor z obu stron.
  • 2. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z ananasa.
    Plastry ananasa pokroić w kostkę, część zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
  • 3. Część jagód zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
    Wszystko wymieszać.
  • 4. Na każdy naleśnik nakładać odpowiednią ilość masy, składać naleśniki w trójkąty lub zwijać w rulony.
    Udekorować ananasem, jagodami i sokiem jagodowym wymieszanym z łyżką gęstej śmietany i twarogu.

Porady

Naleśniki z dodatkiem gazowanej wody lub oranżady są bardziej puszyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować