Naleśniki ananasowo jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.
Odstawić na 20 minut.
Smażyć na patelni cienkie placki na złoty kolor z obu stron.
2.Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z ananasa.
Plastry ananasa pokroić w kostkę, część zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
3.Część jagód zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.
Wszystko wymieszać.
4.Na każdy naleśnik nakładać odpowiednią ilość masy, składać naleśniki w trójkąty lub zwijać w rulony.
Udekorować ananasem, jagodami i sokiem jagodowym wymieszanym z łyżką gęstej śmietany i twarogu.
Porady
Naleśniki z dodatkiem gazowanej wody lub oranżady są bardziej puszyste.
Komentarze