Nadziewane roladki

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Przepis ten jest łatwy w przygotowaniu a na imprezkach schodzi w okamgnieniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 plastrów okrągłej szynki
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik selera marynowanego
    1 garść słonecznika
    1/2 pęczka cebulki dymki
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Nadziewane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulkę dymkę kroimy. Słonecznik smażymy na suchej patelni aż zbrązowieje. Wszystkie te składniki mieszamy dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Na plastry szynki dajemy po łyżecce sałatki i zwijamy w ruloniki. Każdą roladkę zawiązujemy szczypiorkiem.
    Smacznego

Porady

Aby szczypiorek się nie łamał w trakcie wiązania roladek należy go sparzyć gorąca wodą a następnie zalać zimna wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Szczypiorek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować