Muszle nadziewane farszem twarogowo-ziemniaczanym

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie pasty i jednego z najsmaczniejszych farszów pierogowych. Smakuje tak dzieciakom, jak i dorosłym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *opakowanie makaronu muszle
    *4-5 ugotowanych ziemniaków (średnie bądź małe)
    *2 małe/średnie cebule
    *100g twarogu
    *pieprz
    *oliwa/masło
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Muszle nadziewane farszem twarogowo-ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki tłuczemy na puree. Cebule siekamy. Połowę cebuli dusimy na maśle na małym ogniu (żeby nie palić masła). Dodajemy cebulkę do ziemniaków. Kiedy przestygną dodajemy do nich również twaróg i tłuczemy.
    Faszerujemy ugotowane muszle. Ja udusiłam jeszcze drugą część cebuli i położyłam na wierzch muszli - ale tę drugą cześć cebuli można zużyć tylko na „dorosłe” porcje. Do farszu dla siebie i męża dodałam sól.

Porady

Doskonale smakują w towarzystwie zieleniny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Twaróg Makaron muszle (conchiglioni)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować