Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron muszle 6 szt.
    sałata lodowa do wyłożenia talerzyka
    papryka czereśniowa marynowana 1 szt.

    Masa jajeczna:

    jajka kurze 2 szt.
    korniszon 1 szt. mały
    suszone pomidory 3 połówki
    szczypior
    majonez 1 łyżka
    musztarda 1 mała łyżeczka
    pieprz ziołowy do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy. Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować