Mus z kaszy jaglanej z brzoskwiniami

4.5 (140 ocen)

  • Dla 3 osób

Lekka dietetyczna propozycja na śniadanie lub deser.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
    garść migdałów lub pół szklanki mleka migdałowego
    cukier z prawdziwą wanilią

    3 brzoskwinie
    odrobina wody
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Mus z kaszy jaglanej z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Do wystudzonej kaszy dodaj migdały namoczone w 0,5 szklanki gorącej wody (zrób to wcześniej) i cukier waniliowy. Całą zawartość wlej do ugotowanej kaszy i zblenduj na mus.
    W rondlu umieść pokrojone brzoskwinie i podlej niewielką ilością wody, aby owoce nie przywarły do dna.
    Nie trzeba dodawać żadnej substancji słodzącej.
    Przekładaj do szklanek warstwami.

    Pyszne na śniadanie, lunch i deser.
    Zimne prosto z lodówki smakuje również.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kasza jaglana Migdały Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować