Mus jabłkowy z kaszy jaglanej

4.5 (194 ocen)

Bardzo szybki deser, gdy w domu nie mam nic słodkiego, a koniecznie trzeba podnieść poziom cukru. Mój deser nie wymaga dosładzania, bo marmoladka jest dość słodka. Deser ma gładką konsystencję, cynamonowy posmak i trudno zgadnąć, że bazą jest kasza jaglana.

Składniki:

  • • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    • 1/2 szklanki marmoladki jabłkowej
    • 1/2 szklanki śmietanki
    • 1 płaska łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Mus jabłkowy

Mus jabłkowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ugotować kaszę jaglaną w większej ilości posolonej wody - jak makaron. Odcedzić.
    • Lekko przestudzoną kaszę zmiksować w blenderze razem z marmoladką, cynamonem i śmietanką na gładki krem.
    • Podawać deser jeszcze ciepły lub po przestudzeniu.
    • Posypać cynamonem, udekorować marmoladką i czekoladką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować