Murzynek krówkowy z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
1. Ciasto: składniki ciasta przekładamy do miski i miksujemy chwilę, aż się połączą w gładką masę. Przelewamy ciasto na blachę o wymiarach 36*25cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu, przecinamy ciasto na pół.
2. Masa: margarynę ucieramy z masą krówkową.
3. Polewa: w rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier puder i mleko. Gdy się rozpuści, zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao energicznie mieszamy.
4. Przełożenie: połową kremu smarujemy dolną część placka. Herbatniki maczamy w słodkiej herbacie i układamy je na kremie. Na wierzchu smarujemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugim plackiem, polewamy polewą i odstawiamy w chłodne miejsce.
Komentarze