Likier krówkowy

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Przygotowuję ten likier dla babci na każdą okazję: święta, urodziny, imieniny, bo wiem, że szybko znika :)

  • 20 min

Składniki:

  • puszka gotowej masy krówkowej – 400g
    0,5 l śmietany kremówki – 30%
    1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    0,5 l wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Napoje Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę przygotować w niewielkiej ilości wody. Masę krówkową wyłożyć do garnka lub wysokiej miski, wlać przygotowaną kawę i przy użyciu blendera połączyć dokładnie oba składniki. Następnie dodać śmietanę i alkohol, całość wymieszać. Tak przygotowany likier przelać do butelek i odstawić na min 4-5 dni do lodówki do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Baileys Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować