Sernik krówkowy

  • wyświetlono: 989 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Samo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:).

monika016
  • 12 porcje
  • 120min

Składniki

1 kg twarogu z wiaderka
1 puszka (400g) masy kajmakowej
4 jajka L
1/3 szklanki cukru
100g masła
1 opakowanie budyniu waniliowego
150g ciastek owsianych

Dodatkowo:
1/2 puszki (200g) masy kajmakowej
8 krówek
100g płaków migdałowych

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik krówkowy

  • 1. Twaróg, masę kajmakową, jajka, cukier i masło w temperaturze pokojowej umieszczamy w misie miksera. Miksujemy tylko do połączenia składników by nie napowietrzyć masy.
  • 2. Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
  • 3. Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

twarógsernikmasa krówkowakrówkamasa kajmakowakrowkowy

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik.

Dodane przez: Di bloguje

Sernik na zimno z masą krówkową

Jest delikatny, kremowy i posiada...

Mazurek krówkowy

Dodane przez: Jaga85

Mazurek krówkowy

Mazurek to obowiązkowe ciasto...

TORT KRÓWKOWY

Dodane przez: Babcia Tereska

TORT KRÓWKOWY

Tort z biszkoptem budyniowym.Tort...

image-2ab737x

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto krówkowe ze słonecznikiem

Jedno z moich ulubionych ciast,...

Ciasto krówkowe ze słonecznikiem

Dodane przez: ciasto

Ciasto krówkowe ze słonecznikiem

Słodka masa krówkowa z chrupiącym...

serowe bazie

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto serowo - krówkowe bazie

Ciasto biszkoptowe z serem i masą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE