Mój placek po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Troszkę pracochłonne, ale pyszne danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,7 kg ziemniaków.
    2 jajka.
    mleko

    mąka.
    sól, pieprz.
    1 cebula.
    1 kg łopatki wieprzowej lub karkówki.
    1 duża cebula.
    1 duża papryka.
    przyprawa do gulaszu, 2 ząbki czosnku, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, majeranek, oregano.
    olej do smażenia.
    2 duże ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Gulasz

Mój placek po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem .
  • gulasz do placka po węgiersku 2. Następnie do mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości,
  • placek po węgiersku 3. Ziemniaki rozdrobnić w blenderze wraz z cebulą. dodać jajka i mąkę, posolić i popieprzyć.Wymieszać,Smażyć na patelni duże placki popieprzyć.Na usmażone placki nakładać po dużej łyżce gulaszu i składać na pół.
  • placek po węgiersku 4. Na wierzch położyć kleks śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować