Migdałowe naleśniki z serkiem kozim

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Smakowite połączenie migdałów i sera koziego.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    CIASTO NA OKOŁO 6 - 8 SZTUK
    SZKLANKA MĄKI
    SZKLANKA MLEKA + ZMIKSOWANE 1/2 SZKLANKI MIGDAŁÓW
    2 JAJKA
    SZCZYPTA SOLI
    1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO (OSTUDZONEGO) MASŁA

    NADZIENIE:
    SER KOZI ( 1 OPAKOWANIE )

    PANIERKA DO NALEŚNIKÓW:
    MIGDAŁY ( DROBNO ZMIELONE )
    1 JAJKO
    1/2 SZKLANKI MĄKI
    1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO MASŁA

    SOS:
    DŻEM WIŚNIOWY
    OCET BALSAMICZNY
    IMBIR W PROSZKU
    ŁYŻKA MIODU
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Migdałowe naleśniki z serkiem kozim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKA MASĘ. SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
    PRZYGOTOWUJEMY SOS: W MAŁYM RONDELKU PODGRZEWAMY OCET BALSAMICZNY I DODAJEMY IMBIR. ODSTAWIAMY Z OGNIA I DODAJEMY ŁYŻKĘ MIODU I PÓŁ SŁOICZKA DŻEMU - DOKŁADNIE MIESZAMY. PRZECISKAMY PRZEZ SITKO I PODGRZEWAMY PRZED PODANIEM.
    NA NALEŚNIKI UKŁADAMY PO 2 PLASTERKI SERA KOZIEGO, SKŁADAMY W TRÓJKĄTY.
    OBTACZAMY NALEŚNIKI W MĄCE, PÓŹNIEJ W ROZTRZEPANYM JAJKU I W MIGDAŁACH - UKŁADAMY NA FORMIE ŻAROODPORNEJ WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, POLEWAMY ROZTOPIONYM MASŁEM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA ( ROZGRZANEGO DO 180' STOPNI ) NA OKOŁO 10 MINUT.
    PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA UKŁADAMY NA TALERZ I POLEWAMY SOSEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Migdały Miód Ocet Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować