Marynata do mięsa z jelenia

4.38 (213 ocen)

Marynata którą wykorzystuję w kuchni , odkąd poznałam mojego męża myśliwego

Składniki:

  • 2 szkl czerwonego wytrawnego wina
    1/2 szkl octu winnego 6%
    2 szkl wody 2 cebule
    po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
    4 liście lałrowe
Wystaw ocenę:

4.38 (213 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata do mięsa z jelenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ,,, 1. Zagotować wodę z winem i przyprawami oraz pokrojoną w talarki lub piórka cebulą,po ostudzeniu dodać ocet.Mięso umieścić w marynacie,odstawić w chłodne miejsce na 3 dni,często obracać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować