Smaczna szybka do zrobienia przekąska z makaronowych muszli nadzianych delikatnym twarożkiem i wspaniale komponujących się suszonych pomidorów i soczystych zielonych oliwek.Polecam na imprezowy stół.
30 min
Składniki:
7-8 sztuk dużych muszli makaronowych
150 g kremowego twarożku naturalnego
6 suszonych pomidorów z zalewy
12 zielonych oliwek z pastą paprykową
1 ząbek czosnku
pęczek szczypiorku
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
szczypta przyprawy z suszonymi pomidorami czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką
Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy aby się nie sklejał,odcedzamy przelewamy zimną wodą każdą muszlę układamy na tacy osobno.
2.Przygotowujemy farsz: Pomidory osączamy z zalewy kroimy w drobną kostkę,oliwki kroimy na połówki,mieszamy z twarożkiem oraz posiekanym szczypiorkiem-część odłożyć do dekoracji. Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawami.Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy muszle. Dekorujemy wg swojego uznania posypujemy szczypiorkiem.Schładzamy w lodówce podajemy.
Komentarze