Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami i oliwkami

4.48 (181 ocen)

  • 30 min

Smaczna szybka do zrobienia przekąska z makaronowych muszli nadzianych delikatnym twarożkiem i wspaniale komponujących się suszonych pomidorów i soczystych zielonych oliwek.Polecam na imprezowy stół.

  • 30 min

Składniki:

  • 7-8 sztuk dużych muszli makaronowych
    150 g kremowego twarożku naturalnego
    6 suszonych pomidorów z zalewy
    12 zielonych oliwek z pastą paprykową
    1 ząbek czosnku
    pęczek szczypiorku
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    szczypta przyprawy z suszonymi pomidorami czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy aby się nie sklejał,odcedzamy przelewamy zimną wodą każdą muszlę układamy na tacy osobno.
  • 2. Przygotowujemy farsz: Pomidory osączamy z zalewy kroimy w drobną kostkę,oliwki kroimy na połówki,mieszamy z twarożkiem oraz posiekanym szczypiorkiem-część odłożyć do dekoracji. Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawami.Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy muszle. Dekorujemy wg swojego uznania posypujemy szczypiorkiem.Schładzamy w lodówce podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (206 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muszle makaronowe z sałatką

To może cię zainteresować