Makaron spaghetti ze szpinakiem i orzechami nerkowca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron spaghetti gotujemy al dente. Szpinak płuczemy zimną wodą i odciskamy, następnie kroimy lub drzemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy nasz szpinak, on przez około 5 min musi się smażyć.
2.W momencie kiedy szpinak już nie jest puszystą sałatką tylko "papką" dodajemy rozgnieciony i pokrojony ząbek czosnku. Gdy szpinak nabędzie aromat naszego czosnku to dodajemy jedno jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do tego by jajo się lekko ścięło. Szpinak zalewamy 5 łyżkami śmietany.
3.Makaron układamy na talerzu, nakładamy szpinak, posypujemy rozdrobnionym serem pleśniowym i posiekanymi orzechami.
Komentarze