Makaron mięsny

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

proste i sycące danie na bazie makaronu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 500 gramów
    - boczek świeży: 20 dekagramów
    - słonina: 20 dekagramów
    - łopatka wieprzowa: 20 dekagramów
    - vegeta do smaku: 4 szczypty
    - cebula (drobno posiekana): 4 sztuki
    - keczup pikantny: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do salaterki i przesypujemy vegetą.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy paski słoniny, gdy będzie wytapiać dodajemy paski boczku, a gdy i ten będzie się wytapiać dodajemy pokrojoną łopatkę i całość smażymy na rumiano. Mieszamy z makaronem.
  • 3. Na pozostały tłuszcz wrzucamy dość grubo pokrojoną cebulę, którą również smażymy na rumiano. Ponownie dodajemy do makaronu wraz z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy.
  • 4. Podajemy polane ulubionym keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron świderki (fusilli)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować