1.Mięso pokroić na mniejsze kawałki i razem z cebulą zmielić. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, tak jak na kotlety.
2.Na papierze do pieczenia narysować trzy koła o średnicy 20 cm. Na jednej blaszce zmieści się dwa. Rozłożyć mięso na trzy koła i rozsmarować łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni na 12-15 min. do lekkiego zrumienienia, następnie schłodzić.
3.Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, obgotować i osączyć na sitku. Zimne pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z olejem. Dodać startą marchewkę i chwilę smażyć. Dodać pieczarki, natkę, tymianek i dusić ok. 15 minut, do miękkości marchewki. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
4.Zimne nadzienie wymieszać z majonezem i przekładać mięsne placki. Placki można dodatkowo posmarować odrobiną majonezu. Czosnek wycisnąć przez praskę. Wymieszać z serkiem topionym i majonezem. Posmarować boki i górę tortu i dowolnie udekorować.
Komentarze