Łosoś w kopercie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia przekroić na 8 równych płaskich kawałków. Doprawić, krótko obsmażyć na patelni z obu stron.
Por pokroić w talarki, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa poddusić na niewielkiej ilości oliwy, dodać pokrojone drobno pomidory, doprawić na ostro, wymieszać.
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, pokroić na kawałki ok 4cm długości.
Ser pokroić na plasterki
2.Ciasto francuskie przekroić na 8 prostokątów. na każdym położyć łososia, na rybie położyć warzywa, fasolkę oraz ser. Brzegi posmarować jajkiem, złożyć na pół, brzegi docisnąć widelcem. Każdą kopertę posmarować po wierzchu jajkiem, posypać papryką lub ziołami.
3.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C, piec ok. 20 minut.
Podawać z salsą.
Komentarze