Leczo Weroniki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam dania jednogarnkowe. Większość jest szybkich w przyrządzeniu i bardzo smacznych :D

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5kg dowolnej kiełbasy
    1,5kg pieczarek
    6 kolorowych papryk
    2 puszki pomidorów bez skórki
    cukinia
    4 cebule
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka groszku
    koncentrat, ketchup
    pieprz, sól
    bazylia
    zioła prowansalskie
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo weroniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo 1. Paprykę pokroić w paski, podsmażyć. Cukinię przekroić na 4 części wzdłuż i pokroić w plastry. Można podsmażyć chwile razem z papryką. Pieczarki pokroić w paski i ugotować w osolonej lekko wodzie. Kiełbasę i cebule pokroić w półksiężyce i również podsmażyć.
  • leczo 2. Wszystko razem wymieszać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory wraz z sosem, odsączony groszek i fasolę.
  • 3. Przyprawić wg uznania i na koniec dodać 3 łyżki koncentratu i ketchup.
    Wszystko razem chwile gotować jeszcze.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować