Leczo

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku zdałam maturę i zaczynam studia. Lubię gotować dla rodziców i narzeczonego.

Składniki:

  • 5 pomidorów
    5 kolorowych papryk
    3 cebule
    40 dag kiełbasy
    sól
    pieprz
    przyprawa do leczo
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w dużą kostkę. Cebule i kiełbasę kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
  • 2. Paprykę dusimy na małej ilości oleju. W osobnym naczyniu dusimy pomidory.
  • 3. Kiełbasę podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i chwilę smażymy.
  • 4. Gdy papryka będzie miękka, dodajemy pomidory, a następnie kiełbasę z cebulą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do leczo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować