• Dla 5 osób
  • Łatwy

leczo na obiad lub kolację

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona: 500 gramów
    - papryka żółta: 500 gramów
    - kiełbasa śląska: 4 sztuki
    - cebula duża: 2 sztuki
    - pomidory dojrzałe: 4 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - koncentrat pomdorowy mały (słoiczek): 1 sztuka
    - woda: 1 szklanka
    - olej: 4 łyżki
    - sól, pieprz, przyprawy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
    Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
    Kiełbasę pokroić w plasterki.
  • 2. Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
    Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
  • 3. Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
    Podlać wodą.
    Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
  • 4. Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
    Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
    Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Papryka Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować