Kurczak po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Potrawa wymyślona spontanicznie. Makaron kukurydziany dobrze współgra z sosem meksykańskim.

  • 40 min

Składniki:

  • * jedna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg)
    * makaron kukurydziany (250 g)
    * sos meksykański (ok. 180 g)
    * pieczarki (ok. 0,5 kg)
    * przyprawa gyros (3 łyżki stołowe)
    * sól, pieprz do smaku

    Do dekoracji:
    * guacamole - jedna łyżka
    * koperek - pół łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Wrzucić do miski i obtoczyć w przyprawie gyros.
  • 2. Umyć i pokroić pieczarki w drobną kostkę. Smażyć na patelni przez ok 8 min. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Wstawić wodę na makaron i ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu.
  • 4. Do pieczarek dodać zamarynowanego kurczaka. Smażyć ok. 10 minut.
  • image-0jualiq 5. Dodać sos meksykański i dalej smażyć przez ok. 5 minut.
  • 6. Do głębokiego talerza nałożyć makaron, kurczaka z sosem i pieczarkami.
  • 7. Udekorować łyżką guacamole i posypać koperkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

4.45 (185 ocen)

Kurczak po meksykańsku

To może cię zainteresować