Kurczak duszony z patisonem i pomidorem

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Kurczak z patisonem to idealna potrawka na obiadek, można go podać zarówno z ziemniaczkami, ryżem jak i kaszą. Może stanowić też samodzielny lekki posiłek w sam raz na upalne dni:)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    400 g fileta z kurczaka
    ½ kg patisona
    cebula
    pomidor
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego koperku
    5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    przyprawa do dań Kucharek
    przyprawa do kurczaka
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak duszony z patisonem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę.
  • 3. Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut.
  • 4. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować