Kurczak z patisonem to idealna potrawka na obiadek, można go podać zarówno z ziemniaczkami, ryżem jak i kaszą. Może stanowić też samodzielny lekki posiłek w sam raz na upalne dni:)
15 min
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
400 g fileta z kurczaka
½ kg patisona
cebula
pomidor
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
przyprawa do dań Kucharek
przyprawa do kurczaka
pieprz kolorowy świeżo mielony
oliwa z oliwek do smażenia
Kurczak duszony z patisonem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie.
2.Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę.
3.Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut.
4.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.
Komentarze