KOTLETY FASZEROWANE

4.5 (169 ocen)

Pyszne faszerowane kotleciki jajkiem i papryką:)

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 plasterki szynki
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 papryka czerwona
    4 łyżki masła
    pęczek natki pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    jajko i bułka do panierowania

Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety faszerowane 1. Mięso doprawiamy i cienko rozbijamy.Masło mieszamy z drobno pokrojona natką pietruszki i smarujemy nim każdy kawalek schabu.Na każdą porcję mięsa położyć kawałek jajka,szynkę,kawałek papryki.składamy schab na pół,brzegi zbijamy trochę tłuczkiem żeby lepiej się skleiły.Panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować