KOTLECIKI Z TWAROGIEM

4.48 (193 ocen)

Kotleciki drobiowe z twarogiem.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego z kurczaka
    1 por
    2 jajka
    20 dag twarogu
    natka pietruszki
    pieprz
    sól
    papryka słodka
    6-7 łyżek bułki tartej
    mąka do panierowania
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotleciki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki 1. Twaróg ucieramy z jajkami.Pora drobniutko kroimy i przesmażamy na oleju.Do mięsa dodajemy twaróg,pora,jajka,bułkę tartą,natkę pietruszki,przyprawy-wyrabiamy na jednolitą masę.
  • kotleciki 2. Z masy formujemy małe kotleciki,obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.
  • 3. Kotleciki układamy w rondelku,podlewamy odrobiną wody a na wierzch układamy masło.Dusimy pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso mielone Mięso Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować