Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek

4.5 (177 ocen)

  • Średni

W tym roku postanowiłam troszkę przerobić tradycyjną konfiturę z porzeczek. Efekt okazał się zaskakująco smaczny:)

  • Średni

Składniki:

  • - czarne porzeczki: 1 kilogram
    - cytryna: 1 sztuka
    - jabłka: 0.5 kilograma
    - cukier: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura z czarnej pozreczki i jabłek 1. Porzeczki odszypułkować, umyć, lekko rozgnieść. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Wraz z porzeczkami przełożyć do garnka, dodać odrobinę wody, gotować na małym ogniu ok. 15 min. Dodać startą skórkę z cytryny. Smażyć ok. 40 min na małym ogniu, często mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odstawić do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować