Konfitura z czarnej porzeczki i bananów

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Konfitura jest aromatyczna i zachwyca dzieci. Uwielbiana jest do naleśników i jako dodatek do deserów.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. czarnej porzeczki
    2 banany
    sok z 1 cytryny
    1 Kontur-Fix
    2 szklanki cukru
    Słoiki 3 po 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z czarnej porzeczki i bananów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Porzeczki obieram z szypułek, banany obieram ze skóry, kroję w plasterki, skrapiam sokiem z cytryny, mieszam.Do porzeczek dodaję Konfitur-Fix i cukier, mieszam i gotuję 5 minut, dodaję banany i gotuję 2 minuty. Nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować