Konfitura wiśniowo-malinowa

4.48 (178 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Uwielbiam eksperymenty w kuchni, ta konfitura udała się doskonale...

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 kg wiśni,
    1 kg malin,
    1 i 1/2 kg cukru,
    3 łyżki likieru amaretto.
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowo-malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć, wypestkować, połączyć z malinami, zasypać cukrem. Gotować godzinę na małym ogniu. Następnego dnia gotować kolejną godzinę. Na koniec dodać likier, wymieszać, nałożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować